torsdag 9 oktober 2008

Nu har jag varit lite bitter i ett par inlägg så nu får jag komma med något positivt! :)

En glädjande nyhet är att träningen ger resultat. Under Ramses hostperiod har han inte fått träffa andra hundar och vi har tagit det lite lugnt och då blev han lite vild och dan i kopplet när andra hundar har kommit i antåg. Så jag började klicka så fort han såg en hund, men innan han hunnit reagera på den, och belönat hans kontakt medan hunden passerar. Idag visade han verkligen att han fattat poängen när vi mötte en hund på trottoaren. Så fort han såg hunden, vände han sig mot mig och ville ha godis. BINGO!!

Vägde Ramses idag och den visade 18,5 kg. Han är inte riktigt i samma liga som sin bror Rhuben enligt hans viktkurva, men är jättefin i hullet nu. Han äter bättre, för matte smörjer in matskålens kanter med leverpastej. Och snart är advance-säcken slut!!! :)

1 kommentar:

  1. Vad fin Ramses är i sitt täcke! :) Rhuben hade sannerligen behövt ett när vi var uppe i Kiruna! Har ett par begagnade som jag tänkt börja använda så snart han växt i dem... :)

    Kul att ni gör framsteg med träningen! Klicker har jag vågat mig på lite smått med Rhuben också, fast jag är väldigt oerfaren på området... :)

    SvaraRadera