onsdag 1 oktober 2008

Valp utlånad

Idag lånade jag ut Ramses till Hundens hus under deras instruktörsutbildning. Tänkte det kunde vara nyttigt och intressant för både mig och Ramses. Intrycket av utbildningen var väl lite lamt. Nivån kändes lite låg. Inga instruktörer jag hade velat gå kurs hos. :/ Nu fick jag bara en snabb inblick i kursen, men tyvärr var känslan så.
När hundarna skulle vara passiva så for Ramses runt som en skottspole och drog i kopplet efter de andra valparna. Så varför håller man inte hunden intill sig och ser till att den är lugn? Ju mer utrymme man ger valpen i sådana lägen, desto svårare har den att hantera situationen. Självklart var det ju en ny och lite konstig situation för Ramses, men som blivande instruktör så vill man se förmåga att hantera sånt.

Vi var även på ett hundfik på John Ericssons gata. Mysigt med ett hundfik med kakor även till hundarna, men latten till matte smakade förj-vligt! :) Man kan gott säga att Ramses var glad att få komma in i värmen på fiket efter att ha gått pipandes i ösregn. Han är för rolig när det gäller regn. Han går och ruskar på öronen och ser allmänt plågad ut, han vill gå upp i varenda trappuppgång eller stanna till där det verkar vara lite uppehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar